Max Holloway försvarade bältet på UFC240 Foto: TT.

Holloway försvarade UFC-bältet mot legendar

Publicerad

Max Holloway var tillbaka i fjädervikt för UFC 240 i Edmonton. Och då försvarade han sitt bälte efter poängseger mot legendaren Frankie Edgar efter fem ronder.
– Jag ville bevisa att jag kunde gå fem ronder mot honom, säger Holloway till ESPN.

Efter Holloways förlust i lättvikt i april så var han tillbaka i fjädervikt för att försvara sin titel i UFC 240 när Frankie Edgar stod för motståndet.

I en jämn förstarond så visade Edgar klass, och fick till en riktigt fin höger. Men Holloway skulle komma tillbaka, och i andra ronden fick Edgar blodvite efter en höger. Holloway avslutade sedan andra med en snurrspark mot kroppen.

Holloway fick nästan Edgar på fall i tredje efter att ha knockat ur munskyddet med ett par uppercuts. Han tryckte sedan fast Edgar mot buren och fick till några kombinationer. Men Edgar lyckades ta sig ur den situationen, och lyckades med en sen nedtagning.

”Han är den som inspirerade mig”

I fjärde och femte ronden så kontrollerade Holloway matchen med hans räckvidd, kombinationer och snurrsparkar. Och även om Edgar stod upp bra så kunde han inte mäta sig med Holloway som till slut stod som segrare och försvarade sitt bälte.

– Frankie är en krigare. Han är den som inspirerade mig till att vara här, du är grym, säger Holloway till ESPN.

Matchen mot Edgar var mer än bara en titelmatch för Holloway, han såg det även som ett tillfälle att kunna bevisa sig själv.

– Alla sa att jag inte skulle kunna brottas med den här killen. Jag ville bevisa att jag kunde gå fem ronder mot honom, så jag kunde visa världen att jag är här för att stanna, säger Holloway till ESPN.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer