Zlatan Ibrahimovic hejar på UFC-svenskarna Alexander Gustafsson och Ilir Latifi. Foto: TT

Zlatans stöd till UFC-svenskarna: ”Då går jag in i ringen”

Uppdaterad
Publicerad

Den 29 december går svenskarna Alexander Gustafsson och Ilir Latifi två stora matcher på UFC 232 i Las Vegas.

Då hoppas landsmannen Zlatan Ibrahimovic vara på plats för att visa sitt stöd.

– Är jag kvar här så är jag absolut på plats och stöttar svenskarna, både Ilir och Alex. Behöver jag gå in i ringen så gör jag det också, säger han till Viasat.

Den svenske fotbollsikonen var på plats ringside i Los Angeles under helgens superfajt i boxning mellan tungviktarna Tyson Fury och Deontay Wilder.

Det var då han intervjuades av Viasat och fick frågan om han också kommer att vara på plats på den stora UFC-galan i Las Vegas den 29 december.

MMA-stjärnan Alexander Gustafsson går då en titelmatch mot amerikanen Jon Jones och på samma gala möter Ilir Latifi – som likt Zlatan är från Rosengård – Corey Anderson som är rankad nia i världen bland utmanarna till mästarbältet i lätt tungvikt.

– Jag hoppas det. Jag hoppas att jag är kvar i LA. Är jag kvar här så är jag absolut på plats och stöttar svenskarna, både Ilir och Alex. Behöver jag gå in i ringen så går jag in i ringen också, säger Ibrahimovic med ett stort leende.

– Jag tror inte att de behöver min hjälp, men jag är där ändå.

Fotbollsstjärnan går också med på att bli kallad ”en av Sveriges största kampsportssupportrar”.

– Absolut, kampsport är något jag följer. Det är därför jag är på plats, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.