Jonas Kruse: ”Bryntesson är förstås favorit”

Uppdaterad
Publicerad
Thomas Bryntesson sitter säkert i sadeln inför helgens tävling i RallyX Nordic i Götene. – Thomas har verkligen blommat upp de senaste två tävlingarna och är förstås favorit att vinna nu också, säger SVT Sports motorexpert Jonas Kruse.

Bryntesson, som gör sin första supercarsäsong, har skaffat sig en betryggande ledning inför årets näst sista deltävling på Kinnekulle Ring.

Värmlänningen leder med 20 poäng före säsongens stora överraskning, 15-åriga Oliver Solberg, efter segern i Danmark senast och kan köra på säkerhet i Götene.

– Thomas Bryntesson är full av självförtroende efter segrarna i EM i Frankrike och i Danmark och kan köra lite smart här. Det kan dock vara vanskligt att köra på säkerhet. Det brukar sällan vara ett vinnande koncept, så vi får se hur han gör, säger Kruse.

Oliver Solberg lite ”mänskligare”

Petter Solbergs son Oliver, som närmast chockat expertisen denna hans första säsong, har visat sig lite ”mänsklig” på slutet. Han har gjort en del småmisstag och haft tekniska problem, men lär fortsätta försöka ge svensken en match om titeln in i det sista.

– Framförallt blir Oliver farlig sista tävlingen i Strängnäs. Han kan den banan bättre än den här, säger Kruse, som utsett två förare till sina ”dark horses” inför dagens tävling på Kinnekulle Ring.

Kruse: ”Robin Larsson måste lyckas nu”

– Jag tror både på EM-föraren Robin Larsson och Peter Hedström, som måste lyckas nu. Han har haft tekniska problem men vill verkligen försöka vinna en tävling.

– Robin Larsson var snabb i EM och har nästan hemmaplan den här helgen. Det är dags för honom nu. Han både vill och behöver få ett bra resultat.

”Då fick jag lite mer tro”

Bryntesson är själv förvånad över framgångarna.

– Jag hade inte trott att det skulle gå så här bra, men vi visade redan i Barcelona att vi var snabba och då fick man lite mer tro på att det kunde gå bra, säger Bryntesson till SVT Sport.

Se sändningen i spelaren ovan.

Så ser du tävlingen i SVT/Tabelltoppen

Visa

15.00-17.45 SVT1, svtsport.se och SVT Play
Kommentator: Stefan Klemetz
Expert: Jonas Kruse

1. Thomas Bryntesson 110 p
2. Oliver Solberg 90
3. Alexander Hvaal 75
4. Peter Hedström 71
5. Joachim Hvaal 58
6. Ola Fröshaug 55

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer