Gotland Grand National körs i helgen. Foto: Bildbyrån.

GGN: ”Har avstämningar med smittskyddsläkaren varje dag”

Uppdaterad
Publicerad

2 300 motorcykelförare gör upp om årets upplaga av Gotland Grand National på Tofta skjutfält.

Efter flera turer är nu tävlingens vd Conny Bohlin glad över att loppet kan äga rum.

– Det känns jättekönt i dag. Vi har jobbat sen i april stenhårt för det här att coronasäkra tävlingen, säger han till SVT Sport.

Liksom alla andra stora evenemang har varit osäkert att den årliga endurotävlingen Gotland Grand National över huvud taget ska kunna köras. I onsdags kom dock klartecken från länsstyrelsen på Gotland och nu är det dags.

– Vi har jobbat väldigt hårt med myndigheterna med att coronasäkra varenda steg från att man rullar på färjan till att man går i mål och åker hem, säger Conny Bohlin.

– Och eftersom det här inte är en allmän plats (Tofta skjutfält) så kan vi genomföra tävlingen.

Conny Bohlin är inte orolig för att tävlingen ska bidra med ökad smitta i samhället.

– Jag har avstämningar med smittskyddsläkaren varje dag och Gotland klarade sommaren galant med 60 000 turister per vecka och fulla restauranger. Hade det inte gått bra så hade jag aldrig tryckt på knappen för att dra igång det här.

Han lägger ett stort ansvar på varje individ som är på plats.

– Det är deltagarens ansvar. När de kommer hit måste de ta ansvar, och också att inte publiken strömmar till i skogarna, då förstör de för oss.

KLIPP: Klartecken för Gotland Grand National (22 oktober 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.