Foto: Bilfbyrån

Anderstorp tvingas ställa in DTM-tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Anderstorp tvingas ställa in sin DTM-tävling då utvecklingen av coronaviruset omöjliggör tävlande i Sverige.
– Det är förstås otroligt tråkigt att situationen tvingat fram det här beslutet, säger Peter Eklund, vd på Scandinavian Raceway

Förutom arrangemanget Anderstorp ställs också de tidigare inplanerade DTM-deltävlingarna i Ryssland (St. Petersburg), England (Brands Hatch) och Italien (Monza) in. Mästerskapet kommer istället tävla uteslutande i hemmanationen Tyskland samt Belgien och Nederländerna.

– Det är förstås otroligt tråkigt att situationen tvingat fram det här beslutet. För oss på Scandinavian Raceway, och för svensk motorsport, är det här naturligtvis en stor förlust. Vi hade verkligen sett fram emot att leverera den största racingtävlingen i landet nu i sommar, säger Peter Eklund, vd på Scandinavian Raceway.

Arrangemanget hade som ursprungsdatum 12-14 juni och flyttades två gånger till augusti och oktober utan att kunna få till en lösning. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer