Felix Rosenqvist är startklar. Foto: TT

Beskedet: Felix Rosenqvist till start i helgen efter otäcka kraschen

Uppdaterad
Publicerad

I söndags slungades han upp i staketet i 340 km/h. Men redan till helgen står svenske Felix Rosenqvist på startlinjen i Indycar-loppet på Gateway, Illinois.
– På det stora hela känner jag mig fullt redo att ge mig in i matchen igen, säger han.

Felix Rosenqvist var med om en otäck olycka i söndags, på Pocono-banan utanför Long Pond, USA, när han inte kunde väja för Takuma Satos bil som snurrade ut i banan. Rosenqvist slungades upp i staketet i en uppskattad hastighet av 340 km/h. Efter ett par minuter kunde svensken ta sig ur bilen för egen maskin men togs med ambulans till sjukhus för vidare kontroll. Där fick han beskedet att ingenting var brutet.

Efter ytterligare kontroller under veckan kommer nu ett glädjande besked. Redan till kommande helg är Rosenqvist startklar. Han har fått klartecken av organisationen Indycar att komma till start i tävlingen på Gateway motorstadion, Illinois på söndag.

– Jag är glad att ha fått grönt ljus för start på Gateway i helgen. Det var en stor smäll och jag är fortfarande lite öm, men på det stora hela känner jag mig fullt redo att ge mig in i matchen igen. Jag har blivit väldigt väl omhändertagen under de senaste dagarna och jag har också häpnats av den support jag fått från fans världen över. Jag uppskattar det verkligen. Förhoppningsvis kan jag bjuda igen med en bra show i helgen, säger han i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer