”Bevittnat nåt vi aldrig mer kommer se”

Uppdaterad
Publicerad

Det var framtiden som glänste när RallyX Nordic i rallycross körde säsongens första tävling i norska Grenland. Oliver Eriksson vann och pubiken fick också se en fantastisk debut av 15-åriga supertalangen Oliver Solberg.

Oliver Solberg kör pappa Petter Solbergs bil från fjolårets VM, och som han gjorde det i debuten i Grenland, där han slutade trea.

– Det vi har bevittnat är något vi aldrig mer kommer att se. Det är fantastiskt bra gjort av en kille som bara är 15 år. Det skulle lika gärna kunna stå P Solberg på Olivers bil, det är samma aggressiva körstil. Han har kört bilen tre gånger, men det är sättet han gör det på som är fantastiskt. Han gör inget överilat, men det är precis som att han hade kört bilen i 20 år, säger SVT Sports motorexpert Jonas Kruse till SVT Sport.

– Oliver får jobba hårt för det här. Pappa Petter och mamma Pernilla ger honom förutsättningarna, men det är han själv som driver det. Man ska inte vara avundsjuk på Oliver Solberg, utan bara konstatera att han jobbar hårt för det här, fortsätter Kruse.

”Så rutinerat han gör det”

Segraren i supercarklassen, Oliver Eriksson, får också högsta betyg av Jonas Kruse.

– Så rutinerat han gör det. Han arbetar sig in i tävlingen, och smyger under vår radar hela tiden. Men i finalen var han verkligen där, säger Jonas Kruse.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer