Bryntesson mästare i RallyX Nordic

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Bryntesson kunde sätta på sig guldhatten efter RallyX Nordics avslutande deltävling på Strängnäs motorstadion. Han blev mästare i huvudklassen.

I klassen Supercar stod Thomas Bryntesson som klar mästare redan efter kvalomgångarna. Med titeln i hamn kryssade sen Bryntesson vidare till en andraplats i tävlingen, efter Oliver Solberg på dennes 16-årsdag, och firade tillsammans med teamet i JC Raceteknik efter finalen.

”Känns riktigt jäkla skönt”

– Det känns riktigt jäkla skönt att det äntligen är klart, även fast jag var sjukt sugen på att ta hem även segern i tävlingen när titeln var klar. Men jag är extremt nöjd att vara RallyX Nordic-mästare igen, säger Bryntesson till Rallyx.se.

Kanske var totaltvåan Oliver Solberg allra gladast.

– Herregud, en vinst på min födelsedag efter ett klockrent race. Det kunde inte ha blivit bättre, säger Solberg till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.