Dackarna överkörda av Rospiggarna: ”Vi var odugliga”

Uppdaterad
Publicerad

Rospiggarna stod för en maktdemonstration hemma mot Dackarna i Hallstavik. Hemmalaget vann med 57-33 och fortsätter att skugga Lejonen i tabelltoppen.

I det 14:e heatet åkte Timo Lahti och Kai Huckenbeck hem en femetta och plockade fram Rospiggarnaflaggorna för att fira segern i ett ärevarv och applåderades av hemmafunktionärerna.

Redan under bortre långsidan på det sista varvet av racet stegrade Huckenbeck sin cykel och åkte på bakdäcket.

– Det var en under kväll. Vi levererade från början till slut. Vi känner oss trygga i oss själva och banan har sett ungefär likadan ut i våra hemmamatcher. Vi vet hur cyklarna ska ställas in, säger Daniel Henderson till till SVT Sport.

Dackarna: ”Det finns mer i tanken”

Desto tyngre var det för Dackarna från Målilla som tappade allt mer ju längre kvällen led. I de fyra sista heaten tog Dackarna bara fem poäng – att jämföra med Rospiggarnas 19.

– Vi var ju helt odugliga efter pausen, säger Dackarnas Oliver ”Vispen” Berntzon som tyckte att banan fick en annan karaktär efter pausen.

Dackarnas lagledare Peter Karlsson försökte se ljusglimtarna.

– Alla gör så gott de kan och det finns mer i tanken när det börjar gälla, säger Karlsson.

Fakta omgång 6:

Rospiggarna-Dackarna 57-33

Rospiggarna: Timo Lahti 12, Tomas Jonasson 11, Daniel Henderson 10, Rasmus Jensen 9, Kai Huckenbeck 9, Kenneth Hansen 6.

Dackarna: Jacob Thorssell 13, Oliver Berntzon 10, Hans Andersen 7, Avon Van Dyck 2, Joel Kling.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.