Robert Dahlgren. Foto: Micke Fransson/TT

Dahlgren drygade ut sin ledning i STCC-mästerskapet

Uppdaterad
Publicerad

Det rullar på för den regerande STCC-mästaren Robert Dahlgren.

Efter en seger och en andraplats i helgens lopp drygade 42-åringen ut sin ledning i mästerskapet.

– Tredje tävlingen var helt fantastisk, teamet gav mig en perfekt bil som gjorde att jag kunde kontrollera tävlingen från start till mål, säger Dahlgren till STCC.se.

Det var inte idel framgångar för Robert Dahlgren i lördagens tävlingar på Gelleråsen. Efter att ha slutat på en andraplats bakom juniormästaren Oliver Söderström i det första loppet så tjuvstartade han i det andra och fick en bestraffning som resulterade i att han slutade åtta.

I det tredje var dock ordningen återställd då Dahlgren, som startade från pole position, ledde från start till mål.

– Tredje tävlingen var helt fantastisk, teamet gav mig en perfekt bil som gjorde att jag kunde kontrollera tävlingen från start till mål. Tyvärr hade jag problem i starten av andra tävlingen som gjorde att bilen rörde sig lite innan ljusen släcktes. Så är det i racing ibland och vi har trots det lyckats utöka ledningen i mästerskapet vilket var målsättningen för helgen, säger Robert Dahlgren till STCC:s hemsida.

I förarmästerskapet har Robert Dahlgren utökat sin ledning till 47 poäng över Mattias Andersson som i sin tur är tätt följd av Tobias Brink och Oliver Söderström på delad tredjeplats, bara en poäng bakom. Tätt bakom på femteplatsen ligger Andreas Bäckman, ytterligare två poäng bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.