Robert Dahlgren tog två pallplatser i helgen. Foto: Bildbyrån

Dahlgren ny STCC-ledare efter stark helg

Publicerad

Robert Dahlgren imponerade och tog två pallplatser på Anderstorp i helgen.
Därmed tar Dahlgren över mästerskapsledningen i STCC.
– Det känns fantastiskt att leda mästerskapet, säger han till stcc.se.

Med sina 73 poäng toppar Robert Dahlgren mästerskapet, tolv poäng före Daniel Haglöf.

Robert Dahlgren fick en tuff start på det första racet men hämtade sig och lyckades till slut kriga sig till en tredjeplats. Han följde sedan upp med ytterligare en pallplats när han slutade tvåa i race nummer två på Anderstorp.

– Jag fick en bra omkörning på Ekblom i andra tävlingen. Men han arbetade sig ikapp snabbt och jag var riktigt glad när jag såg målflaggan då ett par meter till nog hade gjort att resultatet sett annorlunda ut. I slutet av tävlingen kände jag att mina däck började bli sämre och jag fokuserade på att bevaka min plats snarare än att kämpa med förarna framför mig, säger Robert Dahlgren till stcc.se.

Helgens två pallplatser innebär att Dahlgren kliver upp i mästerskapsledning.

– Det känns fantastiskt att leda mästerskapet. Jag måste fortsätta leverera pallplatser för att bygga en stark bas för mästerskapet framöver, säger han.

– Totalt sett har det varit en bra helg för min del.

Philip Morin vann det första racet och tog därmed sin första STCC-seger någonsin medan Tobias Brink vann race nummer två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer