Foto: TT Nyhetsbyrån

Dahlgren säkrade titel i näst sista tävlingen

Uppdaterad
Publicerad

Robert Dahlgren gjorde vad som krävdes. Seger i helgens två första heat innebär att STCC-titeln är säkrad redan efter den näst sista deltävlingen.

– Jag ville stänga det så fort jag kan, säger Dahlgren till STCC Plus

Robert Dahlgren har dominerat svenska standardvagnsserien hela säsongen och kunde avgöra mästerskapet redan på Mantorp – och behöver inte vänta till avslutningen på Knutstorp nästa helg.

Det blev aldrig spännande. Robert Dahlgren bemästrade det våta underlaget bäst i det första heatet och när banan torkat upp lite mer var han snabbast även under de förhållandena och kunde ta målflagg som segrare i det andra.

Avståndet ner till stallkamraten Mikaela Åhlin-Kottulinsky är därmed ointagligt i sammandraget.

De tre heat som körs nästa helg har ingen betydelse för mästerskapet, Dahlgren tar därmed sin tredje STCC-titel. Han har tidigare vunnit 2017 och 2019.

I samma veva sätter Robert Dahlgren rekord i antal heatsegrar i den främsta svenska bilsportserien. Hans 45 stycken är två fler än vad Richard Göransson tog under sin karriär.

– Det är helt magiskt. Jag är så glad och stolt över arbetet som teamet har gjort. Det är bara hatten av, säger Dahlgren till STCC Plus.

I det tredje heatet, som kördes med omvänd startordning, tog sig Robert Dahlgren upp genom fältet och slutade tvåa bakom Åhlin-Kottulinsky.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.