Jason Doyle i ledningen under en VM-deltävling i speedway i Hallstavik i juli.

Doyles comeback räckte inte för Rospiggarna

Publicerad

Jason Doyle gjorde en supersnabb comeback.
Men det hjälpte inte Rospiggarna, som fick se Dackarna dra ifrån i toppstriden av elitserien i speedway.

Den 21 juli var den australiske speedwaystjärnan Jason Doyle med om en rejäl krasch under GP-tävlingen i walesiska Cardiff. Doyle klarade sig dock med ”lindrigare” skador med ett par frakturer.

Likväl en längre tids frånvaro från motorcykeln? Nej då.

Under tisdagen var Doyle tillbaka, efter att enbart missat en match, när hans Rospiggarna tog sig an Dackarna i ett toppmöte i elitserien.

Australiern blev dessutom bäste förare i hemmalaget med elva inkörda poäng på fem heat. En pinne mer än lagkompisen Jacob Thorssell.

Ett snäpp vassare

Varken Doyles eller Thorssells poängskörd skulle dock hjälpa mot ett Dackarna som var ett klart snäpp vassare för dagen. 52–38 i Dackarnas favör slutade mötet, där gästerna tog kommandot tidigt med två raka femettor i heat tre och fyra. Maciej Janowskis tolv inkörda poäng blev matchens bästa notering.

Poängbäst för kvällen blev Maciej Janowski som körde in 12 poäng. Oliver Berntzon, nybliven SM-silvermedaljör individuellt, samlade ihop 11 poäng.

I och med segern fick inte bara Dackarna två poäng utan också en bonuspoäng. Vilket ger dem ett trepoängsförsprång till Rospiggarna i toppen av tabellen.

I Avesta kryssade Masarna mot Eskilstuna Smederna, 45–45, efter att ha fått storstryk i det första mötet lagen emellan. Antonio Lindbäck blev bäste förare på tretton poäng. Poängen för krysset var tabelljumbons blott tredje för säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer