Dramatik när Smederna räddade poäng

Uppdaterad
Publicerad

Piraterna såg ut att ha räddat upp säsongen när man inför det sista heatet hemma mot Smederna låg på en slutspelsplats. Då tappade det topptippade Motala-laget både ledningen och bonuspoängen.

– Jag är så besviken på vår insats, sade lagledaren Stefan Andersson Skill till C More.

Andzejs Lebedevs höll liv i matchen efter att Piraterna tagit ledningen med en femetta i heat tolv. Först fixade han med en skicklig omkörning 3-3 i det näst sista heatet. I det sista var han snabbast i starten och fick med sig Mikkel Michelsen. Hemmastjärnorna Emil Sayfutdinov och Peter Kildemand var långt efter när det gällde som mest.

– Vi åker inte som ett lag, som i sista. De åker för sig själva och vill ha sina egna poäng. Det håller inte helt enkelt. Det har sett ut så hela säsongen, sade lagledaren i Piraterna till C More.

– Jag tycker att det är lite pinsamt om jag ska vara ärlig.

Piraterna kan gå från slutspelsplats till nedflyttning

En imponerande femetta av bortalaget i elfte timmen betydde 45-45, men framför allt – att bonuspoängen går till Smederna som tar sig upp på säkrare mark inför den sista omgången. För Motala-Piraterna är en bortaseger mot svåra Dackarna ett måste för att säsongen inte ska sluta i moll. Den säsong som i det näst sista heatet såg ut gå mot slutspel kan sluta med nedflyttning om det vill sig riktigt illa.

Den unge letten Lebedevs blev också bäste poängplockare med 13 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.