Dramatisk dag för svenskarna i Indycar

Uppdaterad
Publicerad

Både Felix Rosenqvist och Marcus Ericsson stod för ett fint kval, Rosenqvist så bra att han tog sin första pole position i serien. Men under lördagens avgörande på gamla F1-slingan på Indianapolis Speedway, stötte båda svenskarna på problem.

På tionde varvet kraschade Marcus Ericsson in i en mur – och fick avbryta racet då bilens skador var för stora.

– Det kändes rätt så bra, men vi hade problem att hänga med på raksträckorna, så då försökte vi gå så snävt som möjligt genom sista kurvan ut på rakan. Men då kom jag för nära muren, så jag är riktigt sur, säger Marcus Ericsson till SVT Sport.

– Det kändes väldigt positivt igår, så det här är en stor besvikelse idag såklart.

Rosenqvist bil började brinna

Även Felix Rosenqvist har en dramatisk dag. Hans bil började brinna – men 27-åringen från Värnamo valde ändå att fortsätta köra.

”Mer brasa i Rosenqvists bil. Läcka i tanksystemet? Racet avslutas i tilltagande regn. Felix kvar i loppet. 15:e just nu. Drama!” twittrade SVT:s reporter på plats Johan Ejeborg vid 23-tiden svensk tid. 

Men Felix Rosenqvist kämpade sig tillbaka och slutade åtta i Indycarloppet. Vann gjorde Frankrikes Simon Pagenaud som tog sig förbi Nya Zealands Scott Dixon på näst sista varvet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.