Efter tunga säsongsstarten – Ericsson hoppas på lyft i Indianapolis

Uppdaterad
Publicerad

Det är skarpt läge för Marcus Ericsson i Indycar. Han är bara 16:e man i tabellen inför lördagens race i Indianapolis.

– Det är klart att det är frustrerande. Vi kvalar för dåligt, säger Ericsson till SVT.

Efter att ha fått lämna sin plats hos Alfa Romeo i formel-1 förra säsongen var förväntningarna höga på närkingen när styrningen i Indycar var klar.

Men så långt är Ericsson en besvikelse. Även om han svarade för en imponerande uppkörning i loppet i Birmingham, Alabama, så saknas ett toppresultat.

Kanske kommer det i morgon när det är dags för ”hemmarace” för Marcus. Det första av två i motorsportens Mecka. Loppet avgörs på gamla F1-slingan på Indianapolis Speedway.

– Vi har gjort en del framsteg i testerna inför racet. Kan vi nu bara få till kvalet så tror jag vi kan vara med längst fram och fajtas, fortsätter han.

För Felix Rosenqvist har äventyret startat klart bättre. Han var fyra med mersmak i premiären och ligger tolva i mästerskapet.

Båda förarna bor i stan har sina lägenheter i samma fastighet.

Om två veckor avgörs Indy500 – världens mest publika enskilda idrottsevenemang med över 300 000 åskådare på plats. För Marcus blir det första tävlingen på ovalbana.

– Det är ett galet adrenalinpåslag. Vi kör i nästan 400 km/timmen. Det gäller att visa respekt mot varandra. Annars kan det sluta illa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.