Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Foto: Bildbyrån

Dubbla satsningar för Åhlin-Kottulinsky

Uppdaterad
Publicerad

Det blir dubbla satsningar för Mikaela Åhlin-Kottulinsky kommande säsong.

Förutom Extreme E står det nu klart att 29-åringen kommer att tävla i rallycrossklassen NRX NEXT.

– Mitt mål är att köra så mycket bil som möjligt, och när möjligheten öppnades upp för rallycross tvekade jag inte en sekund, säger Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Det blev lite rallycross redan i fjol när Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog hem en första- och en andraplats när Side by side-klassen i Nitro RX avgjordes i Florida. En framgång som gav henne blodad tand och nu står det klart att det blir en rallycross-satsning kommande säsong. Tillsammans med Team JC kommer hon att tävla i Nitro RX, i klassen NRX Next.

– Jag ser väldigt mycket fram emot att få vara en del av Joels team igen, de har vuxit till ett av de största teamen och skördat fina framgångar sedan jag körde där sist. För egen del blir det självklart en instegstrappa till rallycross, motståndet kommer vara tufft, men som alltid kommer jag göra mitt bästa och jag är väldigt taggad på denna nya utmaning, säger Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Teamchefen Joel Christoffersson:

– Jag känner Mikaela sedan hon körde Gokart, redan som 14-åring var jag mekaniker till henne vid några race så det skall bli kul att få samarbeta med Mikaela igen. Att hon kan köra bil vet vi och en av hennes stora fördelar är att lyssna in instruktioner och sedan omsätta det på banan. Vi ser fram emot vårt samarbete för att nå nya framgångar.

NRX Next European Championship består av tre deltävlingar, där säsongsstarten går av stapeln i England den 18–19 juni, följt av Sverige 30–31 juli och till sist Finland 27–28 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.