Rosenqvist hyllas av Webber. Foto: SVT/Bildbyrån

Förre F1-profilen hyllar Rosenqvist efter dubbla segrar

Uppdaterad
Publicerad

Internationella racingstjärnan Felix Rosenqvist vann även lördagens race i Porsche Carrera Cup på Ring Knutstorp, vilket innebär dubbla segrar för gästföraren. – All in all var det en perfekt helg. Skitkul att vara hemma och jag får tacka alla supporters som kom och kollade, säger Felix Rosenqvist till SVT Sport.

Rosenqvist vann fredagens race och startade i pole idag och kontrollerade sin tätposition till mål, men han kunde definitivt inte slappna av helt för tätt bakom jagade Linus Sundahl som visade prov på mycket fin körning. Efter dubbla segrar var det en mycket nöjd och glad Roseqvist som klev ur sin bil.

– Skitkul, det var lite tuffare idag. Lukas låg på rätt bra hela racet, känns som att vi hade lite olika däckstrategi. Det var kul, det ska inte vara för lätt, säger Rosenqvist till SVT Sport och berömmer samtidigt nivån på mästerskapet.

Extrabil i varje tävling

– Jag tycker att det är förvånansvärt bra, det är fem, sex förare som alla kan ta hem segern så man får kämpa på bra.

Linus Sundahl körde in som tvåa i dagens race före Jocke Mangs på tredjeplats. Mangs toppar nu mästerskapet efter den första deltävlingen.

Nytt för i år är att Porsche Sverige ställer upp med en extrabil, med startnummer 911, i varje deltävling. Bilen körs av noga utvalda gästförare och i premiären var det alltså Rosenqvist som hade den platsen därför fick han ej poäng i mästerskapet.

Webber hyllar Rosenqvist

På plats i Sverige under lördagens premiärtävlingar var motorstjärnan och före detta F1-föraren Mark Webber. Australiensaren, som efter avslutad F1-karriär ägnat sig åt banracing med satsning på World Endurance Championship och 24-timmars på Le Mans, berömmer Felix Rosenqvist som chaufför. Webber har följt Rosenqvists framfart i både Formula 3 och Formula E.

– Han har en otrolig talang. Jag vet att fabrikörer är intresserade av honom och kommer vara så i framtiden så det handlar om att avsluta Formula E-säsongen starkt. Sen förhoppningsvis kan han få ett bra program för 2018. Det förtjänar han verkligen, säger Webber till SVT Sport.

Webber fick även frågan om Marcus Eriksson och hans situation i F1.

– Marcus är uppenbarligen en talang, det vet vi, men att försöka få resultat i Sauber är inte lätt. Att slå Pascal (Pascal Wehrlein) är ett bra mål. I F1 har du starka stallkamrater så det är ett bra mål och ger möjligheter därifrån, säger Webber.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer