Banpersonal lyfter bort delar av Correas bil vid den svåra kraschen i lördags på Spa-banan i Belgien. Foto: TT.

Efter den svåra F2-kraschen – förare försatt i konstgjord koma

Uppdaterad
Publicerad

I samband att Anthonie Hubert förolyckades i F2-loppet på Spa-banan i Belgien för en vecka sedan skadades Juan Manuel Correa. Nu har komplikationer tillstött och Correa har försatts i konstgjord koma. Tillståndet beskrivs som kritiskt men stabilt.

Vid den svåra kraschen tappade fransmannen Anthonie Hubert kontrollen över sin bil och körde in i däckstapeln vid sidan av körfältet, vilket slungade bilen tillbaka ut på banan och in i den 20-årige Juan Manuel Correas bil.

Correa, av amerikanskt-honduranskt ursprung, bröt båda benen och fick skador på ryggraden och opererades under fyra timmar i Belgien innan han flyttades till ett sjukhus i London.

”Vi är säkra på att han kommer att överraska oss”

– Under tiden har nya komplikationer uppstått till följd av den enorma påverkan som han fick i kraschen i lördags. Vid ankomsten till London fick han akuta andningsbesvärssyndrom, säger hans föräldrar enligt Reuters och hoppas att han kommer att överleva.

– Vi är säkra på att han kommer att överraska oss som han alltid har gjort med sin enorma fajteranda och styrka och att han kommer att återhämta sig helt och hållet, säger föräldrarna.

Correa är barnbarn till den förre honduranske presidenten Rodrigo Borja.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer