Ingen kan stoppa Johan Kristoffersson. Foto: TT.

Kristoffersson vann som nybliven världsmästare

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan säkrade Johan Kristoffersson VM-titeln i rallycross. Han fortsätter helt opåverkad och vann tävlingen i Estering utanför Hamburg efter att ha dominerat under dagen.

– Han är omänskligt bra, det slutar precis som vanligt. Det är nästan slut på orden, han är en robot, säger SVT:s expert Jonas Kruse imponerat. Det var Kristofferssons tionde vinst av elva möjliga i VM-serien.

– Det var en speciell vinst och jag har jobbat hårt för att lyckas här och jag är väldigt lycklig för att stallet kunde ta hem den titeln också, säger Volkswagenföraren Kristoffersson i SVT:s sändning.  Kristoffersson hade aldrig lyckats tidigare på Esteringbanan men denna säsong är inte som tidigare.

Ekström tvåa två gånger om

Mattias Ekström håller undan i kampen om andraplatsen. Han blev tvåa efter Kristoffersson i dag och är tvåa totalt – fyra poäng före Andreas Bakkerud med en deltävling, den i Sydafrika, kvar.

Petter Solberg fick fly ur en rykande bil och sätta sig i säkerhet på l äktaren under det näst sista varvet och kom inte i mål.

Kevin Hansen till sjukhus efter smäll

Finalen blev en utdragen historia efter att första försöket rödflaggats och avbrutits efter att Kevin Hansen åkt på en smäll. Han förde till sjukhus i ambulans men mamma Susanne gjorde tummen upp inifrån ambulansen.

Det var hårda tag i den första kurvan i den första semifinalen, ”ett krig”, som SVT Sports expert Jonas Kruse uttrycker det.

– När vanliga bilförare står vid rödljus och visar fingret och sedan drar iväg så fungerar vi på samma sätt i den här tävlingen, säger Kristoffersson för att förklara stämningen.

Ställningen efter dagens tävling:

1) Johan Kristoffersson, Sverige/Volkswagen, 311 poäng (redan klar mästare)

2) Mattias Ekström, Sverige/Audi, 228

3) Andreas Bakkerud, Norge/Audi, 224

4) Petter Solberg, Norge/Volkswagen, 221

5) Sebastien Loeb, Frankrike/Peugeot, 205

Seger i en deltävling ger 30 poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.