Ekström tappade DTM-titeln i sista racet

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström ledde DTM-serien inför finalen på Hockenheim i dag och kunde ta sin första totalseger på tio år. Men svensken slutade åtta och blev tvåa i mästerskapet.

– I dag blev det lite jobbigt, säger Ekström till SVT Sport.

Rast fick ihop 179 poäng mot Ekströms 176. Den 30-årige tysken Rast vann serien i sin rookiesäsong och bara skrek rätt ut bland hemmafansen efter att totalsegern var klar.

Svensken, som debuterade i DTM 2001, vann titeln 2004 och 2007 och jagade tredje titeln efter att ha gått in i avslutningshelgen med 21 poängs ledning före Rast.

Men svensken missade poäng helt i lördags då han blev elva och söndagens avslutning blev inte mycket roligare även om han körde upp sig från 14:e plats. Åttondeplacerade Ekström hade behövt vara sexa för att ta titeln.

– I dag blev det lite jobbigt för jag fick fem platser i straff efter kvalet så istället för att starta tia, som hade varit okej, fick vi starta femtonde och det är så klart inte så roligt, säger Ekström och fortsätter:

– Vi orkade bara upp till en åttondepalts. Det fanns inte idag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.