• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Visa alla (2)

Ekström efter beslutet: ”Tråkigt att det blev så här”

Mattias Ekström diskades för att ha trängt Petter Solberg i finalen i rallycrosspremiären. Svensken själv ser annorlunda på situationen och menar att han var före Solberg som sedan försökte ta hans linje. – Det är tråkigt att det blev så här, det är ingen rättvis seger. Men det är som det är, säger Ekström till SVT Sport.

Den första kurvan i rallycrosspremiärens final väckte många känslor. Svensken Mattias Ekström trängde ut Petter Solberg av banan vid starten av finalen och efter ett långt jurymöte beslutades sedan att Ekström diskas.

– Jag fick en bra start på raksträckan ner till första kurvan. Jag låg före Petter och han försökte ta min linje. Men före första kurvan fick jag en liten törn, det kändes knappt, säger han till SVT Sport.

Solberg hamnade i skyddsvallen och SVT Sports expert Jonas Kruse kritiserar arrangörerna för däcktraven i den första svängen.

– Att ha en däcktrave så illa placerad i första svängen är helt fel. Här måste promotorn tänka till och höja nivån på så kallade tillfälliga banor för att undvika tråkiga avslutningar som idag, säger Kruse.

Ekström håller med Kruse och tycker att bilderna på Solberg i skyddsvallen såg illa ut.

–Historiskt sett har det funkat jättebra med första kurvan. Att ha en skyddsvall där, då skapar man en massa problem, säger Ekström och fortsätter:
– Tråkigt att det blev så här, det är ingen rättvis seger. Men det är som det är.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer