Sebastian Vettel har det fortsatt tufft. Foto: Bildbyrån

Eländet fortsätter för Vettel: ”Det smärtar”

Uppdaterad
Publicerad

Problemen fortsätter för Sebastian Vettel. 

Efter problem med bilen får tysken starta allra sist i söndagens Formel 1-race, hemma på Hockenheim.

– Det smärtar, säger han.

Kvalet på Hockenheim blev en dyster historia för båda Ferrari-förarna. Sebastian Vettel, som bor 30 minuter från Hockenheim, hade motorproblem och kom inte ens till start i kvalet. Den förre storstjärnan får därmed starta längst bak i söndagens lopp.

– Känns bittert. Vi har gått miste om en stor chans att göra något bra, men förhoppningsvis får vi en ny möjlighet imorgon, säger han.

Problemen gör att årets säsong blir allt dystrare. Vettel har inte vunnit en enda seger och det ryktas att den långa formsvackan kan betyda slutet i Ferrari.

– Det smärtar förstås att det inte går bra, jag har sett fram mot att ha skoj (här på Hockenheim). Nu får vi starta sist istället för längst fram.

Sebastian Vettel vann fyra raka VM-titlar 2010-2013.

Vettels yngre stallkamrat Charles Leclerc kunde kvala men även han hade problem. Monegasken kommer starta som tionde förare och Ferrari får det tufft att utmana om topplaceringarna.

Längst fram kommer – som så många gånger förr – Lewis Hamilton att stå. Britten tog sin 87:e pole position och har gett sig själv en god möjlighet att utöka ledningen i sammandraget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.