Marcus Ericsson avbröt sitt sista lopp i Formel 1. Foto: Bildbyrån

Ericsson bröt sista formel 1-loppet

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson tvingades bryta sitt sista lopp i formel 1.

Bilen fick motorproblem och svensken tvingades parkera vid sidan av banan med mer hälften av loppet kvar.

– Tråkigt. Det var inte så jag ville sluta, säger han till Viasat Motor.

Det blev ingen bra avslutning för Marcus Ericsson i formel 1.

Efter 97 lopp under fem säsonger tog Marcus Ericsson farväl i årets sista lopp i Abu Dhabi. Han gjorde det genom att bryta på det 26:e varvet, med drygt hälften kvar av loppet att köra, på grund av motorproblem.

Uppgiven Ericsson

Ändå hade det börjat bra. Efter en något trög start från tolfte startruta låg Ericsson på åttonde plats och hade chansen att tangera sitt bästa resultat hittills i formel 1-karriären – om han hållit den positionen.

Men nu blev avskedet till formel 1-cirkusen ingenting Ericsson vill minnas.

– Det är tråkigt att komma tillbaka till depån på en moppe och inte i en f1-bil på sista racet. Men vad kan man göra, säger han uppgivet till Viasat Motor.

Loppet i Abu Dhabi inleddes med en våldsam krasch. Nico Hulkenberg kom för långt utanför banan i den täta striden om placeringarna på första varvet, körde på kantstenen och voltade flera varv innan bilen kraschade in i skyddsbarriären.

Tysken blev hängande upp och ner i några minuter och bilen såg ut att börja brinna innan räddningspersonalen kunde få ut honom ur vraket. Oskadd.

Lewis Hamilton tog starten av Abu Dhabis GP, han kontrollerade loppet och tog ännu en seger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.