Marcus Ericsson efter segern i Indy 500. Foto: TT

Marcus Ericsson gör comeback på svensk mark: ”Fantastisk chans”

Uppdaterad
Publicerad

Porsche Carrera Cup får finbesök.

Indy 500-vinnaren Marcus Ericsson kommer att ställa upp i säsongsfinalen den 1 oktober.

– Jag hoppas så klart hänga med fartmässigt, särskilt som jag får chansen att köra mot min lillebror Hampus, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Två lopp återstår av Indycarsäsongen och Marcus Ericsson har fortfarande chansen att ta hem mästerskapet även om han ligger 17 poäng efter ledaren Will Power med 108 poäng kvar att tävla om.

Efter det väntar ett framträdande i Porsche Carrera Cup på Mantorp Park den 1 oktober.

– Det är jättekul att kunna avsluta denna otroliga säsong, med bland annat segern i Indy 500, inför svensk publik på hemmaplan och som gästförare i SM-finalen. En jättefin möjlighet för mig att få tacka alla fans för deras otroliga stöd som jag fått, säger Ericsson i ett pressmeddelande.

Ställs mot sin lillebror

En extra krydda är att Ericsson kommer att ställas mot sin lillebror Hampus som för närvarande ligger på en tredjeplats i Porsche Carrera Cup när fem lopp återstår.

– Jag följer mästerskapet och vet att nivån på startfältet håller hög klass så det blir tufft. Det här är mitt första race i en GT-bil och det finns mycket att lära. Bilen har mindre downforce än en Indycar, den är tyngre och har svansmotor. Det blir garanterat spännande, säger Marcus Ericsson.

Loppet kommer att bli Ericsson första på svensk mark på över 15 år.

– Det här blir en fantastisk chans för alla som älskar racing att få se Marcus Ericsson i sitt livs form tävla under SM-finalen. Att Marcus väljer att köra hos oss är ärofyllt och vi skickar ett stort tack till Chip Ganassi Racing som möjliggör detta exotiska gästspel, säger Raine Wermelin, direktör för Porsche Sverige, i ett pressmeddelande.

ARKIV: Här vinner Marcus Ericsson Indy 500 efter superdrama (29 maj 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.