Marcus Ericsson startar som 13:e man i söndagens indycarlopp. Foto: Karl Zemlin Penske Entertainment

Marcus Ericssons kvalmiss i Alabama: ”Är besviken”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson blev utslagen redan i det inledande kvalet inför söndagens indycarlopp i Alabama. Mästerskapsledaren kommer att starta från sjunde ledet efter 13:e plats.

– Jag är besviken. Det är som det är, säger Ericsson till Viaplay. Felix Rosenqvist tog sig vidare till topp 12 och startar som åtta i morgon.

Ericsson har inlett säsongen strålande och kom till Alabama med 15 poängs ledning. Marcus såg ut att ha en bra chans i kvalet på Barber Motorsport Park efter lovande träningar. Men nu blir det ett tufft utgångsläge för mästerskapsledaren som för andra gången missade topp 12 i år.

– Jag tyckte bilen fungerade ganska bra. Tyvärr var vi några tiondelar för långsamma. Men vi startar ändå mitt i fältet och kan jobba därifrån.

Rosenqvist i fjärde ledet

Felix Rosenqvist har börjat röra på sig efter en tung start på säsongen. I morgon delar han fjärde ledet med Josef Newgarden.

– Jag har varit nära ”fast six” (slutkvalet) i tre tävlingar i rad nu. Det känns verkligen som att vi är med i matchen nu, säger han till Viaplay.

Romain Grosjean tog sin andra pole position för året. Fransmannen slog till med bästa tiden på sista varvet.

TV: Här är en Indycar-ratt:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Kolla in när Marcus Ericsson visar sin Indycar-ratt. Foto: Bildyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.