Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Experten hyllar Marcus Ericsson efter premiärsegern i Indycar Foto: TT/SVT

Experten hyllar Marcus Ericsson: ”Inte ett hjul fel”

Uppdaterad
Publicerad

Marcus Ericsson inledde Indycar-säsongen med en seger.

Delvis var det tack vare ett starkt kval, som gjorde att svensken startade som fyra.

– Marcus satte inte ett hjul fel på hela helgen, vilket många andra gjorde, säger SVT:s expert Fredrik Ekblom.

Det var ett händelserikt lopp som inledde årets upplaga av Indycar. Flera krascher och bilproblem bäddade för en svensk seger, när Marcus Ericsson var först över mållinjen.

– Marcus gjorde en fantastisk helg. Framförallt så kvalade han bra, vilket la grunden för att vinna vilket han sedan gjorde, säger SVT:s expert Fredrik Ekblom.

Att årets första lopp var så händelserikt tror Ekblom delvis kan bero på lite säsongsstartsnerver, men också lite överladdning.

– Det var kosläpp i Indycar-serien. Alla ville vara först in i första kurvan. Det är många som sitter på bra material, och har möjligheten att vinna loppen och det var lite för många som ville lite för mycket.

”Marcus visar kyla”

Ericsson klarade sig utan bilproblem och krascher, men Ekblom vill inte avfärda det bara som att svenskan hade tur.

– Jag tycker Marcus visar kyla hela loppet och gav upp de fajter som var bra att ge upp, medan han stod emot de gånger som han han behövde stå emot. Sedan pressade han Pato (O'ward) och vi vet ju inte exakt vad som hände. Han kanske missade en växel, Marcus knapprade in och det var bara några få varv kvar. Lite tur kanske, men inte bara, säger han.

Den andra svensken i fältet, Felix Rosenqvist, blev 19:e man över mållinjen efter att ha hamnat i en trång situation i den första kurvan.

– Jag tycker Felix såg bra ut hela helgen tills han hamnade snett i starten. Han kröckte bakre hjulupphängningen, så han hade lite oflyt, avslutar Ekblom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.