Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Experten om seriens topp, flopp och bästa svensk Foto: Bildbyrån/SVT Sport

Experten: ”Inte sett nån bättre sen Tony Rickardssons storhetstid”

Uppdaterad
Publicerad

Drygt halvvägs in i speedwayligans grundserie är det dags för SVT-experten Andreas Jonsson att ta pulsen på ligan. Vilket lag är topp? Flopp? och vilken svensk förare har gjort det bäst?

SVT:s expert Andreas Jonsson kommer med flera expertkollar efter att halva seriens körts. Smederna leder serien, med Masarna på jumboplats.

Ligans största svenska besvikelse?

Thomas Jonasson, Piraterna. Klubben räknade med honom som ett tillskott, men tyvärr har den tidigare toppföraren blandat nollor med krascher.

”Vilken förare”

Ligans bäste utländske förare?

Bartosz Zmarzlik, Lejonen – utan tvekan. Har han en dålig dag tappar han som mest tre-fyra poäng. Vilken förare! Jag är oerhört imponerad och har nog aldrig sett en bättre speedwayförare sen Tony Rickardssons storhetstid, säger Jonsson.

Ligans bästa bana?

– Målfoto mellan Västervik och Målilla (Dackarna). Men jag säger ändå Västervik där Morgan Andersson har skapat en riktigt bra bana efter många års erfarenheter från sporten.

Se fler frågor och svar i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.