SVT:s speedwayexpert Andreas Jonsson anser att Lejonen är favoriter i SM-finalen. Foto: Bildbyrån/SVT Sport

Experten om speedwayfinalen: ”Lejonen är favoriter”

Uppdaterad
Publicerad

SVT:s speedwayexpert Andreas Jonsson tippade SM-guld för Lejonen inför årets säsong. Det tipset ändrar han inte inför finalmatcherna.

– Jag står fast vid att Lejonen kommer att ta hem det. De är favoriter, säger Andreas Jonsson till SVT Sport inför kvällens första finalmatch.

Lejonens världsstjärnor med Bartosz Zmarzlik i spetsen gör att Gislavedslaget är favoriter i SM-finalen, enligt SVT:s expert Andreas Jonsson.

– Mer världsstjärnor än vad de har i laget kan man inte ha i ett lag. De är ett så pass bra lag på både pappret och i verkligheten, och har verkligen fått ihop det, säger Andreas Jonsson till SVT Sport.

Och stjärnornas betydelse går att inte underskatta när det ska avgöras.

– När det närmar sig de sista heaten, så är de tunga på vågen. Så har det alltid varit. Sedan är det klart det är viktigt med bredd också. Men Lejonen har både bredden och toppen, säger Jonsson.

Jonsson tror att finalen blir stenhård, där Smederna kommer utmana rejält om guldet.

– Smederna är också ett bra lag, men jag tycker att deras förare ligger lite under Lejonens. Men de är så pass bra, att har de en bra dagsform så kan de spöa vem som helst. Inget är avgjort, men jag känner att Lejonen är favorit i den här finalen.

Och Jonsson trycker mycket på dagsformens betydelse.

– Det kommer bli stenhårt. Vi kan spekulera hur mycket som helst, men det är dagsformen som avgör.

Smederna vann första SM-finalmötet mot Lejonen (28 sept):

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Regn och diskussioner gjorde att avgörandet dröjde i den första SM-finalen. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.