I början av juli hoppas F1 vara i gång med tävlingar. Foto: TT

F1:s plan: Premiär i Österrike i juli

Uppdaterad
Publicerad

De första tio F1-tävlingarna har ställts in. Nu siktar F1 på att komma igång med Österrikes GP den 5 juli.

Det österrikiska samhället har sakta börjat öppna upp efter väldigt tuffa restriktioner och F1 hoppas kunna arrangera loppet på Spielberg bei Knittelfeld i Steiermark utan publik, enligt BBC.

Två veckor senare hoppas man på att köra två lopp på Silverstone, England, också dessa utan publik. Storbritannien har hårda restriktioner för tillfället men inte kommunicerat ut några rekommendationer för sommaren.

Frankrikes GP-tävling inställd

I måndags meddelade Frankrikes president Emmanuel Macron att landet kommer att hållas nedstängt till 3 maj och att folksamlingar inte kommer att tillåtas till åtminstone mitten av juli. Frankrike skulle haft en F1-tävling i Le Castellet den 28 juni men den här ställts in.

Om F1 kan dra igång VM-serien i Österrike och kan köra enligt ordinarie program så kommer det att bli 13 deltävlingar i stället för 22.

Dessutom kommer det att minskas i F1-budgeten per stall, ett lönetak, ned till 1,5 miljarder kronor 2021 och 1,3 miljarder kronor till 2022.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.