Valtteri Bottas är ett tungt namn som blivit klar för Race of Champions i Piteå i februari. Foto: TT

F1-stjärnan Bottas klar för Race of Champions

Uppdaterad
Publicerad

F1-stjärnan Valtteri Bottas är klar för multimotorsporttävlingen Race of Champions som kommer att avgöras vid Pite havsbad i februari.

– Jag ser verkligen fram emot att äntligen kunna delta i Race of Champions efter att ha tittat på tävlingen på tv i många år, säger finländaren.

32-årige Bottas var tvåa efter stallkamraten i Mercedes, Lewis Hamilton, i F1-serien förra säsongen och är den här säsongen just nu trea efter Max Verstappen och just Hamilton.

Sedan tidigare är följande förare klara: Tom Kristensen, niofaldig vinnare av Le Mans, Johan Kristoffersson, regerande världmästare i rallycross, Sebastien Loeb, niofaldig rallyvärldsmästare, Mattias Ekström, världsmästare i rallycross 2016, två DTM-titlar och tre segrar i Race of Champions, Travis Pastrana, amerikansk rallymästare i år, Petter Solberg, världmästare i rally och rallycross, och hans son, supertalangen Oliver Solberg, som kör i VM-serien i rally.

Finland vann Race of Champions senaste gången 2006.

Enligt ett pressutskick är evenemanget, som ska köras på vägar och isar, det största som någonsin hållits i Norrbotten. Det avgörs 5-6 februari 2022 vid Pite havsbad.

SVT kommer att sända från tävlingen.

Klipp: Experten förklarar Race of Champions

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.