Felix Rosenqvist byter till McLaren. Foto: SVT/Bildbyrån

Rosenqvist om stallbytet: ”Ibland måste man ta chanserna”

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist lämnar Chip Ganassi för Arrow MacLaren.

Där stallets samarbete med formel 1 lockar.

– Största anledningen till att man tycker detta är intressant, säger han till SVT Sport.

Efter ett år av diskussioner blev det häromdagen klart att Felix Rosenqist lämnar Chip Ganassi och får en plats i hårdsatsande Arrow McLaren.

– Det känns jättespännande med den nya dealen, det är en dröm att köra för McLaren. Det känns väldigt rätt för mig, i den här delen av min karriär, att komma till ett stall som är på väg uppåt, säger han till SVT Sport.

”Största anledningen till att detta är intressant”

McLaren har ett framgångsrikt stall i formel 1 och på huvudkontoret i England jobbar 12 personer på heltid med Indycar där det finns ett direkt samarbete med formel 1-delen av verksamheten.

– Alla som är intresserade av motorsport vet vilka resurser McLaren har där med vindtunnel och nästan 1000 personer anställda. Det är väl egentligen det som är den största anledningen till att jag tycker detta är intressant och kan ge något långsiktigt, säger Rosenqvist.

Det var med Chip Ganassi som Rosenqvist debuterade i Indycar. Många spådde att han skulle bli arvtagare till Scott Dixon, som varit framgångsrikt under flera säsonger i stallet.

– Jag tror vi alla hade en annan plan när det här började, att vi skulle göra något tillsammans under en väldigt lång tid. Men saker och ting förändras och så blev det inte. Jag tycker vi båda har hanterat det här proffsigt och det finns inga hard feelings.

Rosenqvist öppnade för att lämna

Kontraktet med Chip Ganassi gick ut efter den här säsongen och under hela året har det förts diskussioner om hur framtiden ska se ut, där det var Rosenqvist som öppnade för att det kanske inte skulle bli en förlängning.

– Det har mest att göra med att dealen med McLaren kändes rätt på alla sätt. Jag tyckte att det kändes som en plats där jag kunde växa och där jag kan få starten på något som kan bli väldigt bra. Det här var en chans och ibland måste man ta chanserna och köra, säger han och fortsätter:

– Målsättningen är att vi bygger något unikt och starkt för framtiden. Det är ett ungt gäng som är hungrigt och har allt att vinna. Jag känner att jag passar in i den mentaliteten väldigt bra.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.