Felix Rosenqvist klar för Formula E

Publicerad

Felix Rosenqvist är klar för Formula E. Racingtalangen från Värnamo tar ett därmed ett nytt spännande kliv i sin framgångsrika racingkarriär i elbilarnas Formel 1. ”Det kanske inte var detta som många förväntade sig, men det här är framtiden. Det ska bli riktigt spännade. Formula E är ju nästan som ett världsmästerskap”, säger Felix till SVT.

Felix Rosenqvist kommer från succéartade år i Formel 3. I år har han bland annat kört Indy Lights i USA och testkört i Indycar. Rosenqvist kommer att köra för indiska stallet Mahindra tillsammans med tidigare F1-föraren Nick Heidfeld. Ett tvåårskontrakt är skrivet.

– Jag har gjort åtta testdagar och utvecklat bilen inför säsongen, berättar Felix som i helgen tog sina första poäng i tyska DTM-serien där han gjorde ett lyckat inhopp i Moskva.

Bilarna i Formula E gör 0-100 km timmen på cirka tre sekunder. Toppfarten är cirka 225 km/h och bilarna är tysta. 80 decibel är obetydligt mer än en vanlig personbil som mäts till runt 70 decibel.

Premiären i serien är redan 9 oktober i Hong Kong och avslutningen sker i New York 30 juli.

– Rent tekniskt är det en verklig utmaning. Jag serverkligen fram emot premiären. Stadslopp är lite min grej, avslutar Felix.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer