Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Felix Rosenqvist kraschade från tätposition i Indy 500

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist var topp tre med 17 varv kvar av Indy 500.

Då tappade han kontrollen på bilen och blev starten på en våldsam krasch.

– Hade jag kunnat spela om det hade jag gjort något annat, säger han till SVT Sport.

Precis som i fjol var Felix Rosenqvist med och fajtades i toppen av Indy 500 och visade stor fart. I år precis som då var det en krasch som stod mellan svensken och en pallplats.

– Jag var så nära att klara det, men jag tog i muren och sen var det kört. Hade jag kunnat spela om det hade jag gjort något annat, säger han till SVT Sport.

Med 17 varv kvar kördes Rosenqvist om efter en omstart av segraren Josef Newgarden, tappade kontrollen på bilen och körde in i muren. Flera efterföljande bilar drabbades och tvingades bryta. Bland annat Kyle Kirkwood, vars bil snurrade runt.

– När det blev hetsigt i slutet brast vi lite i kommunikationen med depån. Vi hade kunnat vara i en bättre position än vad vi hamnade i. Jag är superbesviken för mina killar, de har gjort ett jättejobb.

Samtliga inblandade kunde kliva ur sina bilar oskadda.

KLIPP: Rosenqvist om Ericssons kritik om sena omstarten

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.