Foto: Kalle Rovanperä vann Akropolisrallyt i Grekland

Finsk seger i Akropolisrallyt

Uppdaterad
Publicerad

Akropolisrallyt i Grekland är avslutat. Och det blev finsk seger.

Kalle Rovanperä höll undan och tog sin andra WRC-seger i karriären.

Finländske Kalle Rovanperä hade ledningen inför den avslutande sträckan i det tuffa Akropolisrallyt. 35 sekunder före Ott Tänak. Totalledaren Sebastien Ogier skuggade strax bakom på tredjeplats.

Och det var Rovanperä som var starkast till slut. Efter en stark avslutning på den 15:e sträckan körde han i mål 1,1 sekund för britten Elfyn Evans och säkrade segern både i sista sträckan och totalen. Och det var en glad finländsk segrare som stod högst upp på prispallen och fick höra den finska nationalsången.

– Jag kände mig inte så komfortabel när jag kom hit till Grekland. Men tack vare teamet så går det väldigt bra. Bilen är fantastisk, stort tack till alla, säger Rovanperä.

Ott Tänak kom på andraplats och Sebastien Ogier knep tredjeplatsen i Akropolisrally. Ogier leder totalen i WRC på 180 poäng.

Solberg kom inte till start

Oliver Solberg hade en tung helg i Grekland och fick bryta tävlingen under de två inledande dagarna. I lördagens tävling slog han sönder hjulet på sin bil. Den skadan på bilen gjorde att han inte kom till start när rallyt avslutades.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.