Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Tommy Kristoffersson berätta om nya rallycross-beslutet. Foto: Bildbyrån

Förbränningsmotorer tillåtna igen i rallycross-VM

Uppdaterad
Publicerad

Rallycross-VM är inte längre en elbilsserie.

Från och med nästa år gör bilar med förbränningsmotorer comeback i rallycrossen.

– Ett beslut som räddar sporten och kommer i precis rätt tid, säger Tommy Kristoffersson, chef för mästarteamet KMS till SVT Sport.

Se Kristoffersson berätta om miljöaspekten i spelaren ovan.

Inför säsongen 2022 blev rallycross-VM en ren elbilsserie.

Under de två åren där det enbart tävlats med eldrivna bilar har färre bilar kommit till start vilket i sin tur gjort att publiksiffrorna sjunkit.

– Att gå över till enbart elbilar föll inte speciellt väl ut, framförallt inte hos fansen. Vi har under resans gång sett ett allt svalare intresse både från de som kör och från publiken vilket gjort att det öppnats upp för en diskussion om att släppa in förbränningsmotorerna igen, säger Tommy Kristoffersson.

Beskedet från internationella bilsportförbundet, FIA, att tillåta förbränningsmotorerna i sporten igen välkomnas därför av Tommy Kristoffersson, som är chef för teamet där sexfaldiga världsmästaren Johan Kristoffersson kör.

– Nu kan vi få ett större startfält igen där fler team kommer kunna ansluta till VM. Något som i sin tur gör att fler vill vara med och arrangera tävlingarna så det är ett steg i helt rätt riktning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.