Förklaringen till lönemissen: Midsommar och Fotbolls-VM

Uppdaterad
Publicerad

Elitseriejumbon Masarna får klara sig utan sin största stjärna Tai Woffinden mot Rospiggarna. Britten nobbar morgondagens möte eftersom klubben missat att betala ut hans lön.
– Det har varit lite rörigt här, säger klubbens ordförande Håkan Bängs till SVT Sport.

På söndag kväll gick Masarna ut och meddelade att storstjärnan Tai Woffinden inte kommer att köra tisdagens möte med Rospiggarna.

I ett Facebook-inlägg skrev lagledningen att anledningen var ekonomisk – att man ”drar i handbromsen” på grund av dåliga resultat och svikande publiksiffror.

Men senare på kvällen skrev Woffinden på Twitter att det var hans eget beslut att inte delta i matchen.

Detta eftersom Masarna ligger efter med att betalningen för hans senaste matcher.

”Lite rörigt”

Nu förklarar klubbens ordförande Håkan Bängs vad som ligger bakom missen.

– Det har varit lite rörigt här. Vi fick fem stycken räkningar samtidigt och sen kom midsommar emellan. Det ska ju in pengar för att det sen ska kunna betalas ut. Det som gjorde att det blev lite fördröjt var något kolossalt roligt: att Sverige gick och vann gruppen i fotbolls-VM.

Masarna planerar att visa Sveriges åttondelsfinal i Fotbolls-VM på storbildsskärm före sin egen match i morgon, vilket rört till situationen.

– Vi kom på att de spelar tisdag när vi har hemmamatch, så vi fick ta tag i massa andra saker. Framförallt i förra veckan. Det blev fördröjt att ordna med betalningarna.

Så det var arrangemanget kring Sverige-matchen som gjorde att ni missade utbetalningen?

– Ja.

Varför uppgav ni i söndags att det var ni som stoppat Woffinden, när det var han som nobbade er?

– Det (Facebook-inlägget) var inte från styrelsen. Det var nog ren välvilja från lagledarna. De försökte väl få det att se lite snyggare ut för Tai. Han har ju kortaste betalningstiderna, det blir nästan omgående det där.

Ni ligger sist i Elitserien och nu tappar ni er bästa förare, är inte det allvarligt?

– Det är alltid allvarligt om man glömmer att betala någons lön, men det var så mycket att ordna med ekonomin. Självklart ska man betala ut lön men i vanliga fall har man 15 till 30 dagar. Men här, med midsommar mellan, var det bara tio dagar. Det är ganska kort.

När kommer Woffinden vara tillbaka i laget?

– Det kommer vi ha samtal med Tai om. Först ska pengarna betalas, sen får vi ha ett samtal, säger Håkan Bängs.

Masarna skriver på sin Facebook-sida att det återstår tre fakturor att betala. Enligt sitt kontrakt har Tai Woffinden rätt att att avstå kommande match om inte alla fakturor betalats senast fredagen inför nästa match.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

speedway

Mer i ämnet