Tai Woffinden står över mot Rospiggarna. Foto: Bildbyrån

Masarnas nya sväng om Woffinden: ”Ingen kris”

Uppdaterad
Publicerad

Masarna meddelade att Tai Woffinden ställs över på grund av dålig ekonomi.
Stjärnan själv var mer precis: ”Jag kommer inte köra på grund av obetalda fakturor”, skrev han på Twitter.
Senare rättade klubbens sina uppgifter: ”Ingen ekonomisk kris föreligger och resterande fakturor kommer att betalas omgående.”

Masarna har haft en tuff säsong. Resultaten har uteblivit, publiksiffrorna har dalat och ekonomin har fått sig en smäll.

På söndagskvällen meddelade klubben via Facebook att de därför ställde över lagets superstjärna Tai Woffinden i matchen mot Rospiggarna på tisdagen.

”Pga av dåligt resultat och svikande publiksiffror så väljer vi tyvärr att dra i handbromsen och det innebär att vi måste stryka den dyraste, och tyvärr just nu bästa, föraren från laget på tisdag. Tai kommer alltså inte att köra mot Rospiggarna”, skrev klubben på sajten.

”Talar inte sanning”

Men enligt Woffinden var anledningen till nyheterna en helt annan. På sin Twitter skrev engelsmannen att han själv meddelade klubben att han inte ville köra då han skickat in fem fakturor som inte blivit betalda.

”I dag ringde jag min svenska klubb för att berätta att jag inte tävlar den här veckan på grund av att det finns fem obetalda fakturor”, skriver britten.

Klubbens vändning: ”Ingen kris föreligger”

Efter Woffindens uppgifter har Masarna nu helvänt i sin historia. På sin Facebook skrev de senare på dagen följande medelande:

”Tai har fakturerat och fått betalt per omgående för match ett och två. Den 19:e juni lämnade han fakturor för 4 matcher + ”signon”. Två av dessa fakturor har betalats. Tai har rätt, enl. sitt kontrakt, att neka att köra kommande match om inte alla fakturor betalats fredagen innan. Denna klausul utnyttjade han i går. Ingen ekonomisk kris föreligger och resterande fakturor kommer att betalas omgående.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer