Foto: Bildbyrån

Formel-1-ikonen David Coulthard till Race of Champions

Uppdaterad
Publicerad

Det redan stjärnspäckade startfältet växer. Nu ansluter David Coulthard och Jamie Chadwick, båda från Storbritannien, till den SVT-sända motorfesten i Piteå i februari.

Det blir en dubbel premiär för Race of Champions. Tävlingen avgörs för första gången i Sverige och den har heller aldrig tidigare avgjorts på snö och is vilket, den dubbla ROC-mästaren David Coulthard, som har fyllt 50 år och avslutade F1-karriären 2008, ser fram emot.

– Race Of Champions är ett evenemang som jag alltid tycker om att tävla i, men att tävla på snö och is i år kommer att bli en helt annan upplevelse än stadionbanorna”, säger David Coulthard i ett pressmeddelande.

– Jag har gjort en del iskörning i Sverige tidigare, men det blir en utmaning att slå de nordiska förarna i deras element, säger han.

David Coulthard vann ROC 2014 och 2018 och har 13 Formel-1-segrar och 62 pallplatser, en minst sagt meriterad förare som kommer till Piteå.

Chadwick andra kvinnan i ROC

Jamie Chadwick blir den andra kvinnan att tävla i ROC. Landsmaninnan Susie Wolff var först 2014.

Chadwick har vunnit W Series två gånger och tävlar också i Extreme E.

– Jag är superglad över att få göra min Race Of Champions-debut i Sverige. Det är ett evenemang som jag alltid har älskat att titta på så jag kan inte vänta med att uppleva det för första gången, säger Jamie Chadwick.

Race of Champions avgörs i Piteå helgen 5-6 februari och vi direktsänder tävlingen.

Klara namn för Race of Champions

Valtteri Bottas

Mika Häkkinen

Jimmie Johnson

Mattias Ekström

Sebastian Loeb

Tom Kristensen

Johan Kristoffersson

Travis Pastrana

Oliver Solberg

Petter Solberg

Sebastian Vettel

Mick Schumacher

Helios Castroneves

Jamie Chadwick

David Coulthard

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.