Publiken köar för att komma in till F1-området på fredagen, innan beslutet att tävlingen blåses av fattats. Foto: Scott Barbour/AP/TT

Formel 1-premiären ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Bara timmar innan den första träningen skulle hållas meddelar arrangörerna att formel-1-premiären i australiska Melbourne ställs in.

Orsaken är oron för det nya coronaviruset, och beskedet kommer strax efter att delstaten Victorias premiärminister Daniel Andrews sagt att man inte kommer att tillåta någon publik vid arrangemanget, och att det var upp till arrangörerna att besluta sig för om man skulle köra söndagens lopp utan publik eller ställa in det helt.

”Mot bakgrund av detta beslut och uppdaterade råd i morse från vårdchefen vid Victorias regerings avdelning för folkhälsa och sjukvård bekräftar Australian Grand Prix att Formula 1 Australian Grand Prix avbryts omedelbart”, skriver organisationen i ett pressmeddelande.

McLaren har sedan tidigare dragit sig ur efter att en stallmedlem testat positivt för coronaviruset.

Tidigare såg det ut som att F1-premiären skulle kunna avgöras som planerat, något som mötte skarp kritik från den sexfaldige världsmästaren Lewis Hamilton.

– För mig är det chockerande att vi sitter här nu, sade Mercedesföraren till reportrar på torsdagen.

Flera andra F1-förare har inför söndagens premiär i Australien sagt att de känner sig trygga med att Internationella bilsportförbundet (FIA) beslutat att genomföra loppet, även om andra sportevenemang i världen ställts in på grund av den pågående

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.