Foto: Bildbyrån

Formel 1-premiären uppskjuten – på nytt

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tids spekulationer står det nu klart att Formel 1-säsongen skjuts upp ytterligare. Sedan tidigare är åtta lopp uppskjutna och nu meddelar man att Kanadas Grand Prix i Montreal skjuts upp.
”Det har inte varit ett enkelt beslut att ta”, skriver Formel 1 i ett pressmeddelande.

Loppet var planerat att köras den 14 juni, men anses inte vara genomförbart. När loppet i stället kommer att köras är ännu inte klart.

Det har länge spekulerats i att Kanadas Grand Prix skulle ställas in. Dels med tanke på att det var planerat att köras så snart som i juni, samt på grund av att Kanada var det drivande landet i att skjuta upp OS som skulle ha inlett i slutet av juli.

Sedan tidigare har alltså åtta lopp skjutits upp eller ställts in. Den årliga premiären i Australien, som skulle körts i mitten på mars, är tillsammans med Monacos Grand Prix de två lopp som hittills ställts in.

Just nu är franska Grand Prix det första loppet som ligger planerat den här säsongen och är planerat att köras den 26 juni.

Tidigare har Formel 1-stallet McLaren larmat om en kritisk ekonomisk situation inom sporten.

SE MER: Formel 1-team hjälper vården i Storbritannien (31 mars 2020)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Formel-1 team hjälper vården i Storbritannien Foto: AP

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer