Mick Schumacher och Sebastian Vettel. Foto: TT

Formel 1-stjärnor klara för Race of Champions: ”Häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Race of Champions har gjort klart med ytterligare två stora namn.

Formel 1-stjärnan Mick Schumacher och den fyrfaldige F1-mästaren Sebastian Vettel kommer att försvara de tyska färgerna.

– Publiken har något riktigt häftigt att se fram emot, säger Tobias Lindfors, vd för Pite Havsbad Group, i ett pressmeddelande.

I slutet av januari återvänder Race of Champions till Pite Havsbad och precis som i fjol är det ett stjärnspäckat startfält.

Sedan tidigare är namn som Mika Häkkinen, David Coulthard, Valtteri Bottas och Petter Solberg klara och under onsdagen kom beskedet att Mick Schumacher och Sebastian Vettel kommer att representera Team Germany.

– Det kommer bli fantastiskt att ha Mick Schumacher och Sebastian Vettel tillbaka på Pite Havsbad i januari! Publiken har något riktigt häftigt att se fram emot med två dagar av spännande race där världsförare från Formel 1, IndyCar, Le Mans, World Rally och Rallycross tävlar mot varandra på vår unika vinterarena, säger Tobias Lindfors.

Race of Champions är en av världens största motorsporttävlingar med toppförare från olika serier som Formel 1, NASCAR, IndyCar, Le Mans, World Rally och Rallycross. Stjärnorna samlas under två intensiva tävlingsdagar för att köra mot varandra i identiska bilar.

Klara förare till Race of Champions

Sebastian Vettel, 4x F1-världsmästare

Mick Schumacher, 1x F2-mästare

Mika Häkkinen, 2x F1-världsmästare

Tom Kristensen, 9x Le Mans 24 timmars-vinnare

David Coulthard, 13x F1 Grand Prix-vinnare

Valtteri Bottas, 10x Grand Prix-vinnare

Johan Kristoffersson, 5x FIA-världsmästare i Rallycross, 1x Extreme E-vinnare

Petter Solberg, 2x världsmästare i Rallycross, 1x världsmästare i Rally

Oliver Solberg, 1x FIA ERC1 Junior mästare, WRC

Jamie Chadwick, 3x W Series-vinnare

Felix Rosenqvist, 1x europamästare i F3, NTT IndyCar Series

Felipe Drugovich, 1x F2-mästare

Thierry Neuville, 17x WRC Rally-vinnare

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.