Lewis Hamilton kan få köra rekordmånga lopp nästa år. Foto: Bildbyrån

Formel 1 vill ha rekordmånga tävlingar

Publicerad

2020 blir ett år att se fram emot för den formel 1-intresserade. Kommande säsong kan det bli 22 lopp som körs – fler än någonsin tidigare.
Formel 1 har offentliggjort en preliminär kalender för nästa säsong där två lopp har lagts till och ett har försvunnit från årets 21 tävlingar.

Vietnam kommer att anordna ett statslopp i Hanoi den 5 april, vilket blir det tredje loppet för säsongen. En månad efter det är Nederländerna tillbaka på kalendern. Loppet kommer att köras på den klassiska banan Zandvoort som inte har arrangerat ett formel 1-lopp sedan 1985, då Niki Lauda vann.

Tysklands grand prix försvinner från kalendern. 2019:s lopp i Tyskland kördes på Hockenheimring med Lewis Hamilton som segrare.

Av alla 22 tävlingar på kalendern är det en som fortfarande inte är helt klar. Italiens grand prix på Monza förväntas återkomma men parterna är i dagsläget uppe i kontraktsförhandlingar som håller på att slutföras, skriver Formel 1 på sin webbplats.

Den 4 oktober kommer det internationella bilsportförbundet FIA att ta ett beslut om schemat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer