Pontus Tidemand dominerar efter första dagen. Foto: TT Bildbyrån

Tidemand leder WRC2-klassen i Argentina

Uppdaterad
Publicerad

Det svänger rejält om Pontus Tidemands debut i argentinska VM-rallyt.

Han inledde veckan med en olycka på träning som delvis förstörde bilen, men väl igång dominerar svensken totalt efter första dagen.

Tidemand leder WRC2-klassen med hela 4,5 minuter efter att ha vunnit samtliga åtta specialsträckor i grusrallyt i Cordoba-regionen. Skodaföraren jagas närmast av chilenaren Pedro Heller i en Ford som gör sin bara andra start i klassen.

– Vi har haft en smidig dag utan misstag eller problem och jag är hittills väldigt nöjd. Sträckorna och förhållandena är utmanande, men jag tycker om det, säger Tidemand i ett pressutskick.

Trea av totalt sex startande är hemmaföraren Juan Carlos Alonso, ytterligare 51 sekunder efter.

Målgång sker söndag i årets femte VM-rally där Tidemand redan vunnit två delsegrar i WRC2-klassen. Totalt med alla bilar inräknade är Tidemand tia, 6,5 minuter efter ledande Elfyn Evans.

Walesisk ledning i huvudklassen

I huvudklassen WRC1 leder walesaren Elfyn Evans 55 sekunder före norrmannen Mads Östberg.

– Det var ganska tufft bitvis men vi kan vara glada åt dagen. Men det är en lång bit kvar över lördagen och söndagen. Vi får fortsätta som i dag och glömma det som varit, säger Evans till WRC:s hemsida.

VM-ledande Sebastien Ogier är fyra, 1.06 efter. Jari-Matti var halvvägs in på etappen tvåa 30 sekunder bakom men tappade till sjätte plats, 1.30 efter, då han fått problem med en överhettad motor. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.