Fredrik Ekblom – kvalkung på Knutstorp. Foto: Johan Ejeborg

”Vikarien” Ekblom straffade alla på Knutstorp

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Ekblom satte ner foten på Ring Knutstorp. Med kvalraden 1-3-1, segrar i Q1 och Q3, visade den trefaldige mästaren att han blir precis en så bra ”vikarie” för Johan Kristoffersson som teamet KMS Motorsport hoppats.

– Jag är inte ett dugg förvånad. Ekblom är grymt bra när han vill, säger Jonas Kruse, expertkommentator SVT.

Ekbloms enda orosmoln:

– Vi har inte hunnit träna så många starter. Det är ett nytt system och jag är osäker, tillägger Fredrik

 Robert Dahlgren, PWR Racing, tog segern i Q2. Regn gjorde dagens kvalsession vansklig. De rutinerade förarna dominerade. Dagens överraskning var skåningen Tobias Brink som slog till med näst bäst tid i Q2. Brink har de senaste säsongerna kört rallycross.

 Enda kvinnan i startfältet, Mikaela Åhlin-Kottolinsky, slutade som tolva i Q1.

SVT sänder premiären från Ring Knutstorp med start 13.30 i SVT1/play/appen morgon lördag.

Webber på besök på Knutstorp

Förre formel 1-föraren Mark Webber gjorde en blixtvisit i depån under fredagens kvaltävlingar inför STCC-premiären på Ring Knutstorp.

Den australiensiske stjärnan var här för att kolla in premiären av Carrera Cup. Webber representerar Porsche och har ett hektiskt schema mellan race i olika världsdelar.

– Jag har aldrig varit i Sverige tidigare. Banan här är riktigt fin, tyckte Webber som imponerades av Felix Rosenqvists klarar seger i premiärloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.