Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Lindgren talar ut om depressionen. Foto: Bildbyrån

Fredrik Lindgren jagar tätkänning i speedway-VM

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren jagar ett nytt toppresultat i speedway-VM. I kväll hoppas 36-åringen på full utdelning i polska Gorzow.

– Säsongen går in i ett kritiskt läge. Vi är snart halvvägs in i serien och det är viktigt för mig att hänga på, säger han till SVT Sport.

Fredrik Lindgren slutade trea i Teterow, Tyskland, senast och klättrade från åttonde– till fjärdeplats i sammandraget. Och att den svenska föraren trivs i Polen är känt sedan tidigare. Säsongens första pallplats för Lindgren kom den 16 maj i Warszawa.

– Gorzow är en otroligt fin speedway-bana, det kan bli bra racing där, säger han inför kvällens tävling.

VM-serien har hittills visat på att det finns många utmanare till titeln, även om dubble polske världsmästaren Bartosz Zmarzlik hittills varit i en klass för sig och dessutom har hemmabana i kväll.

– Fyra olika vinnare och många på pallen. Även om Zmarzlik har ryckt i toppen känns det här öppet, säger Fredrik Lindgren.

Tävlingen drar igång vid klockan 19 under lördagskvällen.

Tabellen speedway-VM

1. Bartosz Zmarzlik, Polen, 62

2. Maciej Janowski, Polen, 51

3. Leon Madsen, Danmark, 50

4. Fredrik Lindgren, Sverige, 46

5. Tai Woffinden, Storbritannien, 43

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.