Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fredrik Lindgren briljerade när Västervik premiärvann. Foto: Bildbyrån/ESS Play

Fredrik Lindgrens succé i återkomsten – Västervik vann Smålandsderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Lindgren var tillbaka och körde för Västervik. Då blev det storseger med 58–32 mot Lejonen i premiären.

– Det här var världsklass i dag, säger Lindgren.

I går presenterades Fredrik Lindgren som ersättare för långtidsskadade Chris Holder. I dag var den svenske GP-föraren med och körde hem Västerviks premiärseger i Smålandsderbyt mot fjolårets SM-tvåa Lejonen.

– Det här var världsklass i dag, det var en bra klass på mig i dag. Jag har haft en otroligt bra vinter och kunnat träna bra, jag känner mig i bra form, säger Lindgren i ESS Plays sändning.

”Vi gjorde bort oss helt enkelt”

Lindgren tog tre heatsegrar, tappade bara en poäng i premiären och körde hem 13 poäng när hemmalaget vann stort med 58–32.

– Nattsvart. Det var ingen bra insats från vår sida. Vi hade problem från heat två och det var inte bra. Vi gjorde bort oss helt enkelt, säger Anders Fröjd, sportchef i Lejonen, i ESS Plays sändning.

37-åringe Lindgren har tidigare representerat Västervik men skulle avstå den svenska ligan under 2023 för att koncentrera sig på GP-serien och polska ligan. Men när Chris Holder skadade sig blev Lindgren klar som ersättare i åtminstone de tre första matcherna.

– Vi hade förhoppningar om att vinna men så stora siffror visar på styrka. Vi tog tidigt grepp om matchen så det blev aldrig någon nerv, säger Lindgren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.