Isak Gifting tillbaka – som vinnare! Foto: Esmxphotography

Isak Giftings revansch när teamet lades ner

Uppdaterad
Publicerad

Motocrossföraren Isak Gifting var på väg tillbaka till VM-serien efter svår knäskada. Men när teamet plötsligt lades ner inför premiären hamnade Isak i kylan. En vecka senare tog han revansch med dubbelseger i brittiska mästerskapen.

– Jag har stora förhoppningar om att snart köra VM igen. Stora målet är att visa hemmapubliken vad jag kan i Uddevalla, säger Isak till SVT.

En korsbandsskada i juni förra året höll Gifting borta från motocrossen i åtta månader. Efter stenhård rehabträning var 23-åringen från Grycksbo redo för en ny VM-säsong i MX2-klassen när dråpslaget kom.

– Det kom som en chock. Teamet fick problem med huvudsponsorn och lades ner. Jag hade ingen chans att fixa en annan styrning med kort varsel, berättar Isak.

Tack vare kontakter i England kunde Isak få en plats i ett brittisk team och köra de nationella mästerskapen, som han ledde när olyckan var framme förra året. Årets premiär en stor succé med dubbla heatsegrar och ledning i sammandraget.

– Var sjukt skönt att vinna premiären efter det som hänt. Jag är så tacksam att jag fick chansen.

Nära comeback i VM

SVT kan avslöja att Gifting är nära en comeback i VM-serien. Flera team är intresserade av den svensken som hittills tagit fyra pallplaceringar i MX2-klassen.

– Jag har planer för VM och är ganska säker på att en lösning finns inom kort. Nu behöver jag tid på motorcykeln för att kunna slåss i toppen. Det stora målet är förstås den svenska VM-deltävlingen i Uddevalla. Där vill jag vara i form och visa hemmapubliken vad jag kan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.