• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Skara i Skara kommun, Västra Götalands län. Det brinner i en byggnad i Folkets park med kraftigt rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Nu blir det mera rallycross i SVT! Foto: @World / Red Bull Content Pool

Rallycross-VM tillbaka i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att SVT sänder årets VM-serie i rallycross.

Tio deltävlingar med start i Portugal 4 juni och finalhelg i Hong Kong 11-12 november.

– Rallycross-VM är ett mästerskap som växer på nytt. Vi är jätteglada att ha kunnat säkra den här rättigheter, säger SVT:s t f sportchef Max Bursell.

SVT har ingått ett avtal med rättighetsinnehavaren C More att parallellsända tävlingar från rallycross-VM.

Höjdpunkten för den svenska motorpubliken är givetvis VM-festen i värmländska Höljes 1-2 juli. En titt i kalendern och vi konstatera att flera tidigare VM-banor är tillbaka i programmet, bl.a Lydden Hill, Storbritannien och tyska Estering.

– Rallycross-VM har ett stort svenskintresse, inte minst genom Johan Kristoffersson som ju jagar sin sjätte VM-titel. Det är en modern satsning med elmotorer och ett mästerskap som växer på nytt, fortsätter Max Bursell.

Precis som tidigare blir det flera starka blågula inslag i VM-startfältet. Bröderna Timmy och Kevin Hansen jagar nya medaljer. Klara Andersson och Gustav Bergström är också redo för en ny säsong i finrummet.

Tillbaka i VM-serien är även Mattias Ekström – som ny sportchef. Han blev själv världsmästare 2016.

Så sänder SVT från rallycross-VM

4/6 – Montalegre, Portugal

18/6 – Hell, Norge

2/7 – Höljes, Sverige

23/7 – Lydden Hill, Storbritannien

6/8 – Mettet, Belgien

20/8 – Estering, Tyskland

7-8/10 Kapstaden, Sydafrika

11-12/11 – Hong Kong

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.