Niclas Grönholm vann. Foto: FIAWorldRallycross.com

Grönholm snuvade Kristoffersson på seger

Uppdaterad
Publicerad

Johan Kristoffersson jagade sin tredje seger i VM-serien.

Men dominanten fick ge sig för Niclas Grönholm som vann efter ett rafflande avgörande.

Förhandsfavoriten Johan Kristoffersson startade bra i finalen precis som Niclas Grönholm. Kristoffersson tog visserligen ledningen men strax efter starten gjorde Kristoffersson en liten miss och Grönholm smet förbi. Kristoffersson lyckades inte ta sig förbi och valde att ta jokern på det tredje varvet.

Efter jokern åt Kristoffersson upp försprånget till de främsta bilarna och såg ut att ha ett bra läge inför avgörandet.

När Grönholm körde in i jokern på sista varvet hade Kristoffersson chansen att gå upp i ledning men så blev det inte. I stället smet Grönholm ut strax före Kristoffersson och i sista kurvan körde tre bilar ihop, Kristoffersson hamnade lite ur balans och Grönholm tog hem segern.

– Jag höll mig lugn och försökte att inte göra några misstag. Det blev några misstag men de var inte så stora, säger Grönholm.

För Kristoffersson blev det till slut en fjärdeplats. Mattias Ekström slutade tvåa, skön revansch för svensken som blev utslagen redan i semifinal i går.

Trots pallmissen leder Kristofersson VM-serien på 111 poäng, 17 poäng före Mattias Ekström.

Grönholm klev upp på tredje plats i totalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.